Primer premi al Mobile History Map per a l’Estany de la Ricarda

 

Des de fa dos anys, l’Institut Estany de la Ricarda porta a terme un projecte d’aprenentatge-servei en el qual, per tal de recuperar la història del Prat, alumnes de 3r d’ESO fan entrevistes a persones que ens parlen d’experiències viscudes al nostre municipi. Enguany, tres d’aquestes entrevistes, juntament amb altres materials relacionats amb el mateix tema, han obtingut el primer premi al Mobile History Map, una aplicació mòbil i plataforma web de geolocalització que permet als alumnes crear continguts de manera col·lectiva sobre punts d’interès propers al seu centre educatiu. Aquesta iniciativa forma part del projecte de Barcelona com a capital mundial del mòbil i s’emmarca dins dels AppAwards 2016 que organitza mSchools.

Les tres aportacions que han resultat guanyadores tenen com a objectiu recuperar la història oral d’extreballadors d’algunes de les més importants indústries pratenques del segle XX: La Papelera Española, la Seda de Barcelona i la Terlenka.

“La gran transformació del segle XX: l’arribada de la indústria. El Prat oferia uns grans atractius: proximitat a Barcelona, bones comunicacions, aigua abundant i barata, terreny pla, un potencial de mà d’obra disponible… El procés industrialitzador és el que ha marcat més profundament la configuració de la ciutat durant tot el segle XX.” 

La formació d’una ciutat. El Prat de Llobregat, p. 83

 

Des de l’institut volem donar les gràcies als alumnes participants, als pratencs entrevistats i als professors implicats, així com agrair la col·laboració de l’Arxiu Municipal i del Centre de Recursos Pedagògics.

Vídeo del moment del premi

 

 

 

Més informació:
MSchools: App Awards.

XTEC: Premiats del Mobile History Map.

Ajuntament del Prat: Premi per a un projecte tecnològic d’alumnes de l’Estany de la Ricarda.

El Periódico de Catalunya: Premio a las mejores apps creadas en aulas de Catalunya

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *